Bölcsődét a Bajcsyba!

Közös ügyünk megkapta a zöld jelzést, a képviselő testület megszavazta a Kánya-villa bölcsivé alakítását!

A képviselő testület név szerinti szavazással döntött, melynek pillanatait a linken elérhető videón nyomonkövető. A döntés alapján a mai napon Balatonalmádi város pályázatot nyújt be a Kánya-villa bölcsődévé alakítására.

Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatott segített bennünket, hogy a kitűzött célunkat elérjük. Talán hiánytalanul felsorolni mindenkit, aki ebben részt vállalt nem is lehet, de mindenképpen köszönjük annak a több, mint 700 támogatónak, akik támogató aláírásukkall elindították ezt az ügyet.
Köszönjük azoknak a képviselőknek és Polgármester úrnak, akik felismerték ennek fontosságát, a ma záruló pályázati lehetőség előnyeit és önös politikai haszonszerzésük lehetőségét félretéve szavatukkal támogatták Balatonalmádi város érdekeit.

Meggyőződésünk, hogy a legjobb megoldás mellett tették le voksukat és az Aranyhíd Polgári Egyesület továbbra is támogatásáról szeretné biztosítani a hamarosan felálló új testületet a témában.

Külön öröm számunkra, hogy amint azt Faust Gyula református tiszteletes úrtól a mai napon megtudtuk, a református egyházközösségnek szándékában áll egy bölcsődei intézményt is alapítani, melyet Vörösberényben képzelnek el. Így Balatonalmádiaban még szélesebb körű bölcsődei lehetőségek valósulhatnak meg.

Ez a döntés komoly összetartó erőről adott ma tanubizonyságot, és megmutatta, hogy összefogással lehet eredményeket elérni. Egyesületünk tovább halad ezen a kijelölt úton, együtt erősek vagyunk.

A név szerinti szavazás eredménye:
Keszey János: Igen
Dér András: Igen
Pandúr Ferenc: Igen
Bálint Sándor: Tartózkodott
Dr. Walter Rózsa: Tartózkodott
Boros László: Igen
Dr. Dávid Gyula: Tartózkodott
Dr. Kutics Károly: Nem
Szakál Balázs Dániel: Igen

Az eredmény pozitív, viszont egy dolog mellett nem mehetünk el szó nélkül. A Humán Bizottság elnöke, akihez az óvodai és majdan a bölcsődei ügyek is tartoznak, egy ilyen fontos témában immár második alkalommal is tartózkodik. Neki kellene a leghatározottabb véleményt képviselnie minden őt érintő témában.

Végül fontos tudnunk, hogy a bölcsőde kapuja még nem nyitott meg, így sok munka van még előttünk.
Mi itt vagyunk!

Hajrá Bölcsi! Hajrá Balatonalmádi!

Pozitív fejlemény a bölcsőde ügyében

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa, Kovácsné Bárány Ildikó és a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke, Hegedűsné Végvári Katalin mindezt augusztus 30-án fejtették ki, amely az Aranyhíd Polgári Egyesület meghívására történt.
A balatonalmádi munkaértekezleten a szülők képviseletében Császár Melinda és Kováts Anna, az Aranyhíd Polgári Egyesület részéről pedig az egyesület vezetői, Czompó Gábor elnök és Dukai-Nagy Gergely elnökségi tag vett részt.
Tovább a teljes cikkehez ->

Kevés igaz szóval, hangosan, avagy

példa arra, mikor NE higgyük el a "tényeket"

A polgárok adóforintjaiból előállított, a Balatonalmádiban élőket tájékoztatni hivatott kiadványban a júliusi rendkívüli önkormányzati ülés után egy képviselő, aki egyben a pénzügyi és a gazdasági bizottság elnöke, összefoglalta álláspontját bölcsődeépítés ügyben. A több évtizedes problémát mutatja, hogy eddig többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült semmilyen megoldást találni. A holtpontról talán egy „mozgalom” mozdíthatja el az ügyet. Az Aranyhíd Polgári Egyesület nem kaphatta meg a balatonalmádiak pénzén havonta kinyomtatott kiadványban a lehetőséget, hogy álláspontját kifejthesse.
Tovább a teljes cikkehez ->

Képviselő testületi ülésen jártunk, tapasztalatokkal is gazdagodtunk. (2019. július 29.)

Az örömteli hír, hogy most már a városvezetés is belátja, a városnak a leggyorsabb megoldás választásával kell megvalósítania a bölcsődét, ismerté vált a testület számára is, hogy a 24 fős intézmény biztosan nem lesz megfelelő, szükséges és indokolt 40 fő kapacitásra tervezni.

Aranyhíd Polgári Egyesület tagjainak egybehangzó véleménye, hogy figyelembe kell venni:
a védőnők által készített igényfelmérést, mely szerint minimálisan 47 fő elhelyezését igényelnék a szülők, illetve a városunkban élő, 3 év alatti gyermekek számát, ami 2018. január 1. napján a 219 fő volt.

Mi többet szeretnénk és precízebben, mert most van lehetőségünk a bölcsődét jól felépíteni!

Bővebben az Aranyhíd Polgári Egyesület álláspontja ->

A bölcsőde mérete még mindig azonosak az álláspontok, Kánya-villa kapcsán nincs egyetértés. (2019. július 06.)

Szakértők, akik az Aranyhíd Polgári Egyesület tagjai, elkészítettek egy munkaanyagot, mely szerint érdemes foglalkozni az épülettel.
Jelenleg elérhető, kedvező támogatási feltételek mellett felépülhet egy olyan intézmény, amely hosszútávon ad megfelelő megoldást a kisgyermekes családoknak.

Szakértőink véleménye bővebben ->

Válaszlevelet kapott az Aranyhíd Polgári Egyesület, az Emberi Erőforrások Minisztériumtól, Kovácsné Bárány Ildikó Miniszteri Biztos asszonytól. (2019. június 28.)

A kialakult helyzettel kapcsolatban Elnökségünk tájékoztató levele Novák Katalin Államtitkár Asszony és Kontrát Károly képviselő Úr részére. (2019. május 10.)

Balatonalmádi városában több, mint 300 három év alatti gyermeket nevelnek szüleik. Az elmúlt évek mindenikében több, mint 50 fő jelezte igényét bölcsődei ellátásra. Mivel a városnak nincs bölcsődéje, az ellátást az önkormányzat úgy biztosítja, hogy egy szomszédos településen található családi bölcsődével kötött szerződést, ez pedig hozzávetőleg 70 000 Ft a havi kiadást jelent a családok számára.

Az Aranyhíd Polgári Egyesület, összefogva a kisgyermekes családokkal és a kezdeményezést támogató balatonalmádi lakosokkal, eljuttatott egy levelet Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkárának és Kontrát Károlynak, Veszprém megye 2. számú választókerülete országgyűlési képviselőjének. A kezdeményezés célja, hogy a mostani óvoda Bajcsy úti épületében, amely ősszel felszabadul, egy városi bölcsőde kapjon helyet. Ennek az épületnek a konyháját az elmúlt évben újították fel, jelenleg óvodaként működik, így ideális helyszínt jelentene egy városi bölcsődének.

Kérelmünkhöz közel 700 támogató aláírást csatoltunk. 2019. május 19-én vasárnap a Zenepavilon környékére a Bajcsy úti bölcsődéért figyelemfelhívó felvonulást és pikniket szervezünk, melyre minden balatonalmádi lakost és támogatót várunk!

Ébredj, Balatonalmádi,
Aranyhíd, ami összeköt!