Legyen jó Bölcsődéje Balatonalmádinak!

Legyen jó bölcsődéje Balatonalmádinak!

Egyesületünk a Bajcsy bölcsiért sokat lobbizott, örvendünk, hogy az önkormányzat részéről is megvalósítható az általunk meghirdetett cél.

A testületi ülésen felolvasott levelet a Magyar Bölcsődék Egyesülete Módszertani Szervezet elnökének címeztük, az általuk elkészített szakértői vélemény egyik megállapításának felülvizsgálatát kérve. A szakértői vélemény a következő megállapítást teszi: „A tervek alapján a csoportszobák nagysága lehetővé teszi 14-14 gyermek elhelyezését. A korcsoportok megoszlását figyelembe véve az ideális kihasználtság miatt célszerű a 14-14-12 létszámú csoportok kialakítása. (40 férőhely), mely a városi családok igényeit várhatóan kielégíti.
„Az Aranyhíd Polgári Egyesület azért kérte a fenti állítás módosítását, mert az elmúlt évekhez képest 2019-ben nagyon kevesen igényelték településünkön a bölcsődei ellátást, de így is 47 fő jelezte szándékát (2018-ban 69 igénylés érkezett.)
Figyelembe kell venni, hogy ez a szám azért ilyen alacsony, mert jelenleg egyáltalán nincs bölcsőde Balatonalmádiban. Településünkön 2018. január 1. napján a 3 év alatti lakosok száma 219 fő volt.
A helyes szám, ami a városi családok igényeit várhatóan kielégíti majd, az 47 és 219 férőhely között van, de biztosan nem 40.

Tehát első lépésként ennek a pályázatnak a beadását jónak tartjuk, de nem elegendőnek. Továbbra is szeretnénk, hogy a Kánya-villa is bölcsődévé legyen alakítva. Ebben az esetben nem kellene a telkek méretét módosítgatni, elég lenne a két telek összevonása. Éppen ezért javasoltuk a határozati javaslat következő módosítását: „Első ütemben a balatonalmádi 2018 hrsz-ú ún. „lapos tetős” ingatlan kerülne bölcsődének kialakításra 40 férőhellyel, de a ténylegesen nagyobb férőhely igényre tekintettel – amennyiben ennek műszaki, szakmai feltételei adottak – a balatonalmádi 2017 hrsz-ú ingatlanon is cél a bölcsőde kialakítása.”

Nem értjük okát és tartunk tőle, hogy a Facebook, Almádia forura írt cikkben leírt csúsztatások nem megmagyarázhatatlan véletlenek összessége. A magunk részéről ezt azért is sajnáljuk, mert felszólalásunkban kiemeltük, mi úgy gondolkodunk, a tegnapi rendkívüli ülésre mindenki azért jött el, hogy a bölcsőde kérdésére a lehető legjobb választ találjuk meg közösen.

A Kánya-villa átalakíthatóságának tanulmánytervezése folyamatban van. Pár hét múlva újabb előrelépés várható. Mindenkinek köszönjük a sok-sok támogatást, javaslatokat, észrevételeket, az aláírásokat, leveleinkre érkezett válaszokat, egyeztetéseket, a rengeteg munkát!

Az elért siker mindenki közös sikere!
Ébredj Balatonalmádi!

Share this Post
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments