KÖZLEMÉNY

Tisztelt Követőink! Kedves Barátaink!

A 2022. június 26-án megtartandó polgármester választáson egyesületünk nem indít jelöltet.

Munkára jelentkeztünk 2019 tavaszán. Munkára a városért, a várossal. Hosszú távon gondolkodva kezdtük meg munkánkat, amit továbbra is fontos prioritásként kezelünk. Annak ellenére, hogy munkánk eredménye számos helyen látható, hallható, tapasztalható az elmúlt három évben, úgy gondoljuk, hogy továbbra is a vetésnek és a gondozásnak van itt az ideje, és nem az aratásnak.

Egyesületünk immár több mint 60 – értékes és tehetséges – tagot számlál. Mondhatnánk, a kell egy csapat felkiáltásra nagyon jó válaszunk van. Azonban ahhoz, hogy bárki sikeres polgármester tudjon lenni, nem elég a külső támogatás: belső, képviselő tagokból álló csapatra is szükség van.

Látjuk, hogy a polgármesteri tisztségre jelentkezőből nincs hiány, és ez rendben is van. Meglátásunk szerint azonban csapata, támogatása egyik jelöltnek sincs, különösen képviselő-testületen belül nincs egységes támogatása senkinek. Jelezzük, a polgármester választás hozhat olyan eredményt is, aminek köszönhetően a képviselő-testülete összetétele megváltozhat, esetleg épp egy újabb Aranyhidas képviselővel.

A város polgárai közül sokan érdeklődtek nálunk, hogy kit indítunk jelöltként? Megtisztelő az a figyelem, és bizalom, amivel munkánkat követik, de végül számos szempontot mérlegelve az elnökségünk úgy foglalt állást, hogy most nem állítunk polgármester jelöltet. A végső döntést egyesületünk a múlt pénteki születésnapi rendezvényén a tagsággal együtt hoztuk.

Természetesen egyesületünk továbbra is, a csonka ciklusban is segíteni fogja a képviselő-testület és a polgármester munkáját. Továbbra is élni fogunk javaslattételi jogunkkal, sőt, kötelességnek érezzük, hogy az újonnan megválasztott polgármester munkáját érték alapon támogassuk.

És továbbra is azon dolgozunk, hogy 2024-ben egy új – létszámában bővebb – képviselő-testület munkájában egyesületünk minél nagyobb arányban tudjon rész venni. Úgy gondoljuk, hogy mindennek rendelt ideje van, van még teendőnk a magunknak kijelölt úton.

Balatonalmádi, 2022 május 20.

A Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület Elnöksége