Schildmayer Ferenc

2. számú körzet Almádifürdő
Schildmayer Ferenc

Schildmayer Ferenc 2-es körzet

Nagyszüleim a múlt század harmincas éveiben telepedtek le a városban, ezért talán elmondhatom magamról, hogy tőzsgyökeres almádi vagyok – bár erről a többszáz éves hagyományokra visszatekintő vörösberényi családoknak lehet, hogy más a véleménye. 60 éves építőmérnök vagyok. Feleségemmel és három fiammal élünk Balatonalmádiban.

Az elmúlt öt évben az Aranyhíd Polgári Egyesület színeiben egyedül képviseltem a választókat az önkormányzatban. Nem volt könnyű feladat beletanulni az önkormányzati munkába, eligazodni a közigazgatás rendszerében. A legfontosabb tapasztalatom az volt, hogy csak csapatmunkával érhetőek el eredmények, emellett nagyon fontos a hivatal megfelelő háttérmunkája is. 

A képviselő legfontosabb feladata a döntések során megfogalmazni, ismertetni, érvényesíteni   a Balatonalmádiban élők véleményét, soha nem tévesztve, szem előtt tartva városunk érdekeit, gyarapodását.

Én mérnökként elsősorban a műszaki területen tudom segíteni a testület munkáját, a gazdasági pénzügyi kérdésekben sokszor kikérem az ezen a szakterületen dolgozó Aranyhidas társaim véleményét, tanácsát. Ezért is fontos, hogy a testületben és a külsős szakértők között minden terület képviseltesse magát. 

Megválasztásom esetén elsősorban a sokkal jobb és gyorsabb kommunikációt szeretném elérni. A cél az, hogy minden polgár megértse, milyen lehetőségek közül tudunk választani, és el is mondhassa véleményét, mielőtt a testület dönt a kérdésben.

A képviseleti rendszer is mostantól megváltozik: ezentúl egy képviselő nem csak úgy általában Balatonalmádit képviseli, hanem saját körzetét is. Az ott lakók gondjait, javaslatait kell a testület elé vinnie. Ehhez elengedhetetlenül szükséges a rendszeres kommunikáció a választókkal.

Ezeket a célokat csak csapatmunkával lehet elérni, ezért kérem polgártársaimat, ha megtisztelnek bizalmukkal, voksaikkal, akkor a másik körzetekben induló Aranyhidas jelölteket is támogassák szavazataikkal mert „ egyedül nem megy”, csak együtt tudunk eredményeket elérni.

Share this Post